Föreningen

Bakgrund
År 1935 var Uno Johansson med och bildade frisksportarna tillsammans med bland annat skomakare Algot Säfström. Verksamheten bedrevs i gymnastikhuset i kyrkbacken.

Det var inte förrän år 1960 som ”Gymnet” i Fanna bildades och där kom det att stanna i 30 år. År 1990 flyttades föreningen tillbaka gymnastikhuset på grund av att kvarteret i Fanna gjordes om till äldreboende. 2015 bestämde sig Enköpings kommun som ägde gymnastikhuset för att man skulle bygga om fastigheten till bostäder och föreningen stod utan lokal. Efter att ha letat med ljus och lykta efter en lokal som var stor nog och till ett pris som föreningen kunde mäkta med landade vi i det gamla glasmästeriet på Långgatan 63 där vi numer huserar.

Många olika medlemmar
Vi inriktar oss mot alla oavsett bakgrund. Det spelar ingen roll om du är ett etablerat proffs, nybörjare, pensionär eller nyss fyllda 16 år. Vi har genom åren även haft idrottsföreningar och tränande från olika skolor som medlemmar.

ESK, EAI, ERK, Vallby dragkampare och boxningsklubben m.fl. har lagt en stor del av sin försäsongsträning till våra lokaler.

Enköpings garnison har återkommande haft tränande i våra lokaler, liksom privata och statliga ungdomshem såsom Eknäs och Idagården.

En tid hade vi också en speciell pensionärsgrupp som tränade under förmiddagarna.

Ej kommersiell verksamhet
Vi bedriver ingen kommersiell verksamhet som syftar till att generera något överskott, utan är en ideell förening med en styrelse på fem personer.

Varje år håller vi ett årsmöte där ni medlemmar bestämmer vilka som ska sitta i styrelsen för nästkommande år. Det är ni medlemmar som utgör föreningen och det är ni som bestämmer hur den ska styras.

Lämna ett svar